November 2018.

November blev en månad med en mild inledning, som varade fram till mitten av månaden ungefär, bara några dygn som var lite kyligare. Från mitten av månaden föll temperaturen sakta (diagrammet nedan visar temperaturen under månaden), och vi fick några riktigt kyliga dygn sista veckan i månaden, och det drog med sig att vi fick meteoroligiskt sett vinter i Fågelfors den 24 november, för därefter följde 6 dygn med dygnsmedeltemperatur under 0°. Det sista dygnet blev det ett omslag till mildare väder och regn.

Temperaturen i november

Nederbördsfattigt har det varit, 31 mm kom det under 13 dygn, och det mesta har kommit som regn, men lite snö har vi ju också fått se, från den 24:e t.om. 29:e hade vi lite vitt på backen, dock inte mera än att det just ljusade upp novembermörkret lite grann.

Vinden har även denna månad dominerats av vindriktning mellan syd och nord, fördelningen blev såhär:

Vindriktningar mellan syd och nord (s, sv, v, nv, n) har det varit 20 dygn, och 10 dygn med riktning mellan nordost och sydost (no, o, so).

För att följa min statistik och jämföra medeltemperatur och nederbörd under åren, så har jag gjort en ny sida här. Årsstatistik nederbörd och medeltemperatur.

Här nedan kommer sammanfattning i siffror från min väderstation, WS-2308 som jobbar med två program, Heavy Weather för loggningen, och Cumulus som loggar och omvandlar det till överskådliga fakta på webben.

Summary for november 2018

Temperature (°C):
Mean (min+max) 3,5
Mean Minimum 1,3
Mean Maximum 5,6
Minimum -11,9 day 28
Maximum 11,2 day 02
Highest Minimum 8,2 day 12
Lowest Maximum -4,2 day 28
Air frosts 10

Rainfall (mm):
Total for month 30,9
Rain days 13
Dry days 17

Wind (m/s):
Highest Gust 10 day 23

Pressure (hPa):
Maximum 986,0 day 17
Minimum 954,4 day 11

Som vanligt lägger jag in några bilder som kommit till under månaden:

3:e november blommade denna.

4:e november var det dimma och frostigt.

16:e november, svamp kommer upp bland eklöven.

 

16:e november, lupinerna blommar.

17:e november, njuter av havsmusik. Homrevet, östra Öland.

25:e november, lite snö på vägen där jag var först att sätta mina avtryck den tidiga dagen..

25:e november, min kära vän strömstaren, lika roligt varje år vid denna tid att se och fotografera denna lilla Fågel(vid) fors(en).