Om min vädersida och väderblogg.

     

 Min sida handlar om väder, och då speciellt vädret i Fågelfors, där jag bor, och driver min privata väderstation. Tanken är att ha en enkel sida som ändå förmedlar lite väderfakta just för den här lilla orten, och som förhoppningsvis kan vara till nöje för väderintresserade. Jag utvecklar sidan efterhand med mera statistik och annat som jag kommer på. Jobbar numera heltid med mina intressen, där foto utgör en stor del, och ska så småningom väva in den delen mera här.

 Här finns min väderdagbok, eller väderblogg, kan det ju kallas för också, som jag skriver lite i varje dag ( med några få undantag), och infogar en sammanfattning på  min-och maxvärden på timmarna mellan mina inlägg i väderdagboken (cirka 24 timmar). Alla mina inlägg ( i nuläget ca 2500 inlägg) i väderdagboken är lätt sökbara i menyn under  “Väderdagbok arkiv” 

Länk till väderdagboken här: Väderdagbok

 Väderstatistik från min väderstation finns under respektive flik ovan under respektive årtal fr.o.m. 2013 och framåt, ligger inlagt månad för månad i flikar under varje årtal där, så det är bara att gå in och klicka på vilken månad man vill se, eller skriva i sökrutan uppe i högra hörnet på denna sida, vad du söker, exempelvis datum eller månad. 

 Jag har också nu  lagt in statistik med årsnederbörd och medeltemperatur sedan 1961 och fram till och med 2019. Data till detta har jag för åren 1961-2012 hämtat från SMHI:s loggning vid deras mätstationer Drageryd och Blankaström under de åren. De stationerna ligger ca 5 km fågelvägen från Fågelfors, och det var det närmsta jag kunde komma. Fr.o.m. 2013 är det data från loggningen på min väderstation som används i statistik och diagrammen som jag gör.

 Länk till min väderstation, som uppdaterar var 10:e minut (ligger nere vid åskrisk) har du här: Vädret på min väderstation just nu

   

Jag heter Jens Gustafsson, och det är jag som driver denna sida och privata väderstation i Fågelfors, Småland.

1 svar på ”Om min vädersida och väderblogg.

  1. Pingback: Tisdag 24 november 2020. | Vädret i Fågelfors

Kommentarer inaktiverade.